Veszprém szomszédai > VESZPRÉM témakörű hasznos információk ITT

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Veszprém szomszédai > 7 weboldal. Kategória leírása: Szomszédos települések hivatalos honlapjai.

veszprem.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Tapolca
Tapolca
http://www.tapolca.hu/

A több mint 18 ezer lakosú város, a róla elnevezett medence közepén, ősi közlekedési utak csomópontjában, a síkságból kiemelkedő alacsony hátságon fekszik.

www.tapolca.hu
Pápa
Pápa
http://www.papa.hu/

Városbemutató, önkormányzat, idegenforgalom, rendezvények

www.papa.hu
Herend
Herend
http://www.herend.hu/

Az őskortól a honfoglalásig szinte minden kor emberének keze nyomát megőrizték az itt előkerült leletek. Csiszolt kőeszközök, késő bronzkori tárgyak, római kori épületmaradványok kápráztatták el a szakembereket. A település neve a Heren személynévből ered. Az első feljegyzések 1358-ból valók, majd 1373-ban Herind, 1531-ben Bakon Herend, 1631-ben Puszta Herend alakban szóltak róla. A középkorban több kisebb falu létezett itt egymás mellett (Szentistván, Németi, Horhi, Himháza, Herend), melyet királyi népek laktak.

www.herend.hu
Alsóőrs
Alsóőrs
http://www.alsoors.hu/

Almáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk. Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom.

www.alsoors.hu
Várpalota
Várpalota
http://www.varpalota.hu/

Budapesttől 90 km-e, két patinás megyeszékhely, Székesfehérvár és Veszprém között félúton van városunk, a Bakony lábainál, a Balatontól alig 30 km-re.

www.varpalota.hu
Gyulafirátót
Gyulafirátót
http://www.gyulafiratot.hu/

Gyulafirátót Veszprémtől északkeletre, a Bakony déli lejtőjén fekvő, Árpád-korig visszanyúló történelmi múlttal rendelkező település. A fölötte magasló Papod, Kávás, Ámos erdő borította csúcsairól elláthatunk a Balatonig.

www.gyulafiratot.hu
Nemesvámos
Nemesvámos
http://www.nemesvamos.hu/

Nemesvámos létét a Bakony, Veszprém és a Balaton közelsége határozza meg. Az ősidőktől lakott település a "via Magna", a Rómába vezető hadiút (ma Veszprém-Tapolca) mellett található, 12 km-re a Balatontól. A 12-13 században Vámos falu királynéi birtok volt, ahol a szolgákból szabadok, majd nemesek lettek.

www.nemesvamos.hu
Oldal leírása
veszprem.wyw.hu: Veszprém katalógus - veszprémi információk. Veszprém várossal kapcsolatos hasznos linkek kézzel szerkesztett válogatott gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 211 válogatott Veszprém témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 211 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3323